Oefentherapie Cesar – Medisch Centrum Sint Anna – NIJMEGEN
Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar, wat is dat?

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode. Cesar behandelt en voorkomt  klachten van het bewegingsapparaat  zoals bijvoorbeeld rugklachten en nekklachten.  Maar dat niet alleen; het helpt ook bij spanningsklachten, hoofdpijn, hyperventilatie en andere ademhalingsklachten.

 

Behandeling door een oefentherapeut

Klachten als een zere rug of pijnlijke nek ontstaan vaak als gevolg van een verkeerde manier van bewegen of teveel belasten. Ook kan een verkeerde lichaamshouding klachten veroorzaken.

Wanneer u met uw klachten bij ons komt, kijken we niet alleen naar het pijnlijke lichaamsdeel maar naar u als geheel. We kijken naar alle houdingen en bewegingen die u telkens herhaalt in alledaagse situaties. Daar komt bij dat we in kaart brengen  welke (psychosociale) belasting u daarbij tegen komt. Marie Cesar, de grondlegster van oefentherapie Cesar, was met dit uitgangspunt destijds haar tijd ver vooruit en inmiddels is deze manier van werken steeds normaler in de gezondheidszorg.

 

Cesartherapie streeft naar bewustwording

Oefentherapie Cesar richt zich in eerste instantie op het bewust worden van uw eigen houding en beweging en hoe dat in verhouding staat tot uw klachten. Vervolgens gaan wij als oefentherapeuten aan de slag om zo verlichting en verbetering van uw klachten te bereiken. We bieden oefeningen aan, mobilisaties, houdingsadvies, ontspanning, ademhalingsoefeningen en een enkele keer massage. Dit is natuurlijk afhankelijk van de klacht en hulpvraag waarmee u naar onze praktijk komt.

 

Verwijzing en vergoeding

U kunt met en zonder verwijzing van een arts een afspraak maken met ons. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De behandeling valt onder de aanvullende verzekering. Als u aanvullend verzekerd bent voor beweegzorg wordt dit door alle zorgverzekeraars vergoed (zonder eigen risico).

En;  wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten.

 

Oefentherapie Cesar praktijk St. Anna

Wij, oefentherapeuten Elles Huijsman en Aart ter Haar hebben hele ruime ervaring met allerlei mensen van  allerlei leeftijden die allerlei klachten hadden.

Denkt u dat oefentherapie Cesar iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Cesartherapie u kan bieden.

 

Elles Huijsman en Aart ter Haar zijn ook psychosomatisch oefentherapeuten.

 

Oefentherapie Cesar Huijsman en ter Haar

Sint Annastraat 180

6525 GW Nijmegen

024-3557908 (antwoordapparaat)

Meer informatie vind u op: www.cesarsintanna.nl