Podotherapie – Medisch Centrum Sint Anna – NIJMEGEN
Podotherapie

Podotherapie

PODOTHERAPIE BOTTENDAAL 

Podotherapie Bottendaal is in 1993 gestart in Nijmegen. Inmiddels telt onze praktijk meerdere vestigingen in o.a. NijmegenOosterhout, Lent, Beneden-Leeuwen, Elst en Doesburg.

Al onze podotherapeuten zijn lid van de Nederlands Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KRP). De podotherapeut is de enige wettelijk erkende specialist op het gebied van voet- en houdingsproblematiek.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 024-2024054 of mailen naar podotherapie@bottendaal.com.

 

Podotherapie

Onze podotherapeuten behandelen diverse voetklachten zoals pijnlijke voeten, vermoeide voeten, afwijkende stand van voet of tenen, ingegroeide en vergroeide nagels, overmatig eelt en likdoorns. Patiënten met klachten die zijn ontstaan door verkeerd of slecht passend schoeisel, door sporten en met knie-, heup-, en rugklachten kunnen natuurlijk ook bij ons terecht. Dit geldt tevens voor specifieke voetproblemen bij diabetes en reuma. Daarnaast maken wij steunzolen.

Vergoeding

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden podotherapie. Dit staat los van het eigen risico. Meestal is ook geen verwijzing van uw (huis)arts meer nodig. Raadpleeg uw aanvullende verzekering voor meer informatie over vergoedingen of kijk op www.podotherapie.nl bij ‘Vergoedingen’ of op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/podotherapie.

 

Medisch pedicure

De medisch pedicure behandelt huid- en nagelaandoeningen en biedt verzorging van de voeten. Zij is opgeleid om voeten te behandelen waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is zoals bij diabetes en reuma. Ook kunt u bij ons terecht voor reguliere voetbehandelingen.

Vergoeding

Onze medisch pedicures staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister (KRP) waardoor u verzekerd bent van de beste zorg. In sommige gevallen wordt (een gedeelte van) de medisch pedicure behandeling vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering.

Samenwerking

Door de nauwe samenwerking met de podotherapeut en andere medische disciplines werken we preventief en behandelen we pijnklachten, stand afwijkingen en wonden zo effectief mogelijk.

Bart Alders - Podotherapeut                                Ira Westdijk – Medisch pedicure